marți, 19 aprilie 2011

Preparate de Paște: Ciorbă de miel 1

Preparate de Paște: Ciorbă de miel 1 



Se folosesc de la miel capul, gâtul, piept şi oase de la pulpă.
Apoi 250 g zarzavat (pătrunjel, morcov, ţelină. etc), tarhon, leuştean, 1 ceapă,  500 ml borş, 1 lingură orez,  100 ml smântână,  1 gălbenuş, 2 linguri ulei şi sare.  

Toate părţile de la miel se pun într-o oală mare cu trei litri de apă şi se pune la fiert o jumătate de oră.
Ceapa se taie şi se pune la călit în ulei, peste se pune zarzavatulcurăţat şi tăiat mărunt. Se amestecă şi se toarnă în apa fiartă
Se lasă o oră la foc mic, cu capacul pus iar apoi se orezul, după încă un sfert de oră fiind puc şi borşul şi sare.
Se mai lasă puţin la foc iar apoi se stinge focul. Se adugă smântâna frecată cu un gălbenuş de ou şi cu verdeaţa tăiată mărunt, plus tarhonul şi leuşteanul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu