marți, 19 aprilie 2011

Preparate de Paște: Drob de miel 1

Preparate de Paște: Drob de miel 1 




Ingrediente necesare
- plămâni, inimă, ficat, rinichi şi splină
- prapurele
- 4 legături de ceapă verde,
- 2 cepe uscate
- 2 legături de mărar

- 2 legături de pătrunjel
- 10 ouă, 5 crude şi 5 fierte tari.
- ulei pentru călit,
- sare
- piper
Se curăţă toate organele şi se spală bine în apă rece. Se aruncă traheea din plămâni, se curăţă rinichii tăieţi în două şi se elimină pieliţa iat apoi se spală din nou cu apă rece. Se lasă orgenele un sfert de oră în apă rece cu puţin oţet pentru a îndepărta eventuale mirosuri. Între timp se spală prapurele şi se lasă în apă.
Se taie organele în bucăţi şi se pun la fiert iar, după primul clopot, se spală din nou. Şi se pun apoi la fiert în apă proaspătă şi se lasă până inima e fiartă complet. Se lasă la răcit iar apoi se dau prin maşina de carne şi se lasă într-un castron.
Separat, seapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, iar peste ea se pun apoi verdeţurile, cu sare şi piper. După cinci minute se toarnă în castron. Se bat apoi cinci ouă şi se pun în castron, amestecând bine. 
Se ia apoi prapurele, se scurge bine şi se aşează desupra unei tăvi de cozonac. Peste el se pune compziţia din castron pe o grosime de doi centimetri, desupra fiind ouăle fierte tari. Peste ouă se pune restul compoziţiei. Şi se înveleşte conţinutul cu prapurele de pe margini. Marginile se prind cu scobitori înfipte în conţinut.
Totul se pune apoi în cuportul încins, unde se lasă 40 – 45 de minute. Se consumă a doua zi la rece. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu