joi, 21 iulie 2011

Salata de boeuf cu salam şi cartofi noi

Salata de boeuf cu salam şi cartofi noi 

Reteta pentru prepara salata de boeuf cu salam si cartofi noi. .  . 
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 
Cum se face 
Se folosesc 3 morcovi, 0 jumătate de kilogram de cartofi noi, 200 gr de salam, 5 castrveţi, un gogoşar, un pastarnac, măsline fără sâmburi, un ou, două linguriţe de muştar, o jumătate de lămâie, 100 ml ulei, frunzuliţe de pătrunjel, sare şi piper.
Cartofii, morcovii şi psatarnacul se pun la fier cu puţină sare, după ce au fost curăţate. Când sunt fierte se toacă şi se pun în castron.
Se pun peste castravetii tocaţi şi gogoşarul tăiat bucăţele, apoi salamul tăiat mărunt în cubuleţe.
Separat, gălbenuşul crud, se maestecă cu muştar, sare, piper şi ulei până se face maioneza. Peste se pune zeama de lămâie. Se pune totul în castron şi se amestecă. Desupra se presară măsline şi pătrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu