miercuri, 13 iulie 2011

Supă de vară din legume şi dovlecel

Supă de vară din legume şi dovlecel 

Reteta pentru pregatit supa de vara cu legume si dolvelcel.  .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 

Cum se face
Se foloseşte un dovlecel, o ceapă, o cană de mazăre, 4 roşii, o ţelină, frunze de varză dulce şi verdeaţă. 
Legumele, fără roşii, spălate şi tăiate se pun la fiert în doi litri de apă, la foc încet. Când sunt fierte se mai pun roşiile şi sare. Când au fiesrt, se strecoară şi se pune în farfurii peste ouă crude frecate cu smântână. Peste se pun verdeaţa tocată. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu