joi, 7 iulie 2011

PREPARATE DE TOAMNĂ: Ciorbă de carne de porc, pasăre şi viţel

Ciorbă de carne de porc, pasăre şi viţel 

Reteta pentru pregatit ciorba de carne de porc, pasare si vitel. .  .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 

Se foloseşte o jumătate de kilogram de oase de porc, 150 gr ficat de pasăre, 150 gr pulpă de porc, 150 gr carne de viţel, 100 gr morcovi, 100 gr napi, 100 gr ciuperci, o ceapă roşie, o legătură frunze de pătrunjel, o legătură de mărar, untură, două linguri de făină, un borcănel de amântână, piper, sare. 
Oasele se pun separat. Alăturat se prăjeşte ceapa tăiată în untură, iar apoi se adaugă carnea tăiată bucăţele. Se condimentează cu sare, piper şi se pune puţină zeamă de oase peste. se firbe până carenea este pătrunsă,apoi se adugă restul de zeamă, fără oase, ciupercile, tăiate, zarzavetririle tăiate, ficatul, tăiat. După ce fierbe din nou se pune o pastă de smântână şi făină fiartă în puţină apă. La final se pune desupra verdeţurile tăiate mărunt. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu