Postul de Sf. Maria Mare; Cartofi cu orez la cuptor
Reteta pentru pregatesc cartofii cu orez la cuptor. . .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor.
Cum se face Se folosec un kilogram de cartofi noi, 3 cepe, un pahar cu pastă de tomate, 150 gr de orez, ulei, Delikat, 2 ardei graşi, boabe de piper, 3 foi dafin, frunze de pătrunjel.
Cartofii curăţaţi se taie rondele şi se pun într-o cratiţă cu ceapa tocată, ardeii tăiaţi felii piper, dafin, pasta de tomateamestacată cu puţină apă şi orezul. Se presară despura Dlikat şi apă iar apoi se acoperă cu apă şi se pune la cuptor până fierbe orezul. Dacă nu e fiert dejuns, se mai pune apă. Când e gata, se presară desupra pătrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu