luni, 18 iulie 2011

Dovlecei şi vinete gratinate

Dovlecei şi vinete gratinate

Reteta pentru prepara dovlecei si vinete gratinate. .  . 
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 
Cum se face 
Se folosesc o vânătă, doi dovlecei, 130 ml ulei, puţin unt, un borcan mare de iaurt, două roşii, trei ardei graşi, 20 gr caşcaval, o lingură mare de pesmet, sare, piper.
Dovlecii şi vânăta se curăţă de coajă şi se taie rondele şi se dau cu puţină sare. Se pun la scurs o jumătatea de oră.
Între timp se unge o tavă cu unt şi se dă cu pesmet. Urmeză puse apoi feliile de vinete pe centru iar dovlecii pe margini. Peste se pune se pune iaurtul, sare şi piper. Se pune tava în cuptorul încins aproape o jumătate de oră, apoi se scote şi se presară caşacaval răzuit, iar peste roşiile şi ardeii tăiaţi felii. Se mai alsă la cuptor 15 oră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu