sâmbătă, 16 iulie 2011

Postul de Sf. Maria Mare; Sarmale speciale

Postul de Sf. Maria Mare; Sarmale speciale 

Reteta pentru prepara sarmale speciale. .  . 
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 
Cum se face 
E folosesc 2,5 kilograme de varză, 200 gr orez, 3 cepe, 5 roşii, 200 ml ulei, o can de bulion, boia, ardei gras, sare, piper.
Se aleg frunzele de varză pentru sarmele iar restul se toacă. Funzele se opăresc. Alăturat, se toacă ceapa, se pune la călit în ulei, apoi se adaugă orezul şi se lasă 3 – 5 minute. Se pune apoi peste bulionul şi două căni de apă. Se condimentează şi după două clocote se pune la cuptor.
Când se apropie fiert orezul, se adaugă boia şi ardeiul gras, se scoate din cuptor, se mestecă bine şi se pot face sarmalel cu foile de varză.
După ce acestea sunt formate, se pune prima dată în oala de fiert varza tocată un stra, apoi sarmalele pe câte rânduri iese şi din nou varză tocată deasupra. Pste se pun roşiile felii, zeamă de verză şi apă iar apoi s epune la fiert încă o jumătate de oră. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu