miercuri, 6 iulie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Supă de vită şi fasole verde

Supă de vită şi fasole verde

Reteta pentru pregatit supa de vita si fasole verde. .  .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 

Se folosesc 300 de grame de carne de vită, 250 de greme de fasole verde, 250 grame de cartofi, 4 linguri de ulei, 200 ml de smântână, o lingură de făină, două cepe, trei usturoi, chimion, foi de dafin, boia, piper, pătrunjel frunze, sare. 
Ceapa tăiată este căşită în ulei,apoi se pune boiaua, amestecând şi un pahar de apă. 
După ce se opăreşte, se pune carnea tăiată bucăţele, sare, piper, dafinul, usturoiul curăţat şi zdrobit şi chimionul măcinat. Se pune apa de câte ori scade iar când carnea este fiartă se mai pun doi liri de apă şi cartofii tăiaţi cubuleţe, iar apoi fasolea verde. 
Cu făina şi smântâna se face o pastă care se pune apoi în supă. La final se presară pătrunjel desupra. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu