marți, 5 iulie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Supă de porc cu varză

Supă de porc cu varză 

Reteta pentru pregatit supa de porc cu varza. .  .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 

Se folosesc 700 de grame de carne de porc de spate, un kilogram de varză, două cepe mari, 50 grame de făină, 300 ml de smântână, 150 grame slănină, doi usturoi, o legătură de mărar, tarhon, oţet, sare şi ulei. 
Se firebe carne de porc până este aproape moale, apoi se adugă varza t'iată în bucăţi mari, condimentată cu tarhon, sare, mărar, oţet şi usturoi. Se pune apă cât să acopere tot şi se lasă până când toate ingredientele devin moi. 
Între timp se pune făina în smântână şi se fierce cu un sfert de litru de apă. Când toate sunt fierte, se pune smântâna peste şi se mai lasă cinci minute. După ce se ia de pe foc, ingredientele se pun pe o tavă, alături de slănina tăiată, pentru un platou excelent, în timp ce supa poate fi fiartă cu tăiţeii, ori cu cartofi, ori cu alte pate. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu