duminică, 10 iulie 2011

Supă de roşii de vară

Supă de roşii de vară 

Reteta pentru pregatit supa de rosii de vara .  .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 

Cum se face
Se folosesc două kilograme de roşii, zahăr, 3 usturoi, două frunze de busuioc, cimbru, două cepe, o ţelină, doi ardei graşi, doi morcovi, o cană de orez, un păstărnac, o legătură de leuştesn şi una de păreunjel. 
Se pun roşiile într-un litru de apă dată în clocot. După cinci minuzte se iau şi se decojesc şi se toacă mărunt. Morcovii sunt trecuţi prin răzătoare iar ceapa, ardeiul şi păstărnaculş sunt tocate. Se pun toate la călit în puţin ulei şi se pun în apa unde s-au opărit roşiile şi se fierb. Usturoiul şi busuiocul sunt tocate şi se pun în fiertură cu încă un litru de apă. La final se pun verdţurile tocate. Se serveşte rece, cu smântână. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu