Supă de conopidă nouă
Reteta pentru prepara supa de conopida. . .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor.
Cum se face
Se folosesc 2 litri de apă, o conopidă, un pătrunjel, o ceapă, o lingură de unt şi una de făină, mărat tocat, un păhărel de smântână, sare.
Pătrunjelul şi morcovii, curăţaţi, se dau pe răzătoare, cu cepa şi se fierb. Când sunt moi, se strecoară şi se pun în făina care a fost călită puţin în unt, apoi se pune zeama şi sarea. Se pun bucăţele de conopidă şi la fierbe la foc încet până se moaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu