duminică, 3 iulie 2011

Supă din oase de vită

Supă din oase de vită 

Preparate de vara. Reteta pentru gatit supa din oase de vita, folosita la  mai multe retete culinare. .  .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. Multe dintre retete se pot prepara afara, in aer liber, in curte sau in excursie. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor. 
Se folosesc 1,5 kilograme de oase de vită, 100 de rădăcină de pătrunjel, 300 de grame de morcovi, 100 grame de gulii, 100 grame de ţelină, 100 grame de varză creaţă, o ceapă, un ardei, o roşie, piper boabe şi sare. 
Oasele trebuie tăiate, spălate şi opărite iar apoi se pun la fiert într-o oală mare cu 3 litri de apă, cu sare, guliile, ţelina, varza, morcovii, pătrunjelul, roşia, ardeiul, piper şi ceapa întregă dar curăţată de coajă. 
Fiertul se va face la foc încet şi va dura apoximativ două ore, timp în care se aruncă spuma. Între timp, după aproape o oră, se scot zarzavaturile şi se pun deoparte. Supa va mai fierce până oasele vor dat tot din măduvă, apoi se separă supa de oase şi se trece printr-o sită şi se lasă la limpezit. Supa de oase se poate apoi folosi la foarte multe reţete culinare. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu