Preparate de Paște: Drob de miel 2
Ingrediente
organele de la un miel (plămâni, inimă, ficat, rinichi şi splină), 5-7 fire de ceapă verde, 4 fire de usturoi verde, 3-4 ouă, 1 legătura de pătrunjel, 1 legătura mărar, prapurele mielului, sare şi piper, 3 ouă fierte, tari.
Mod de preparare
Organele se saplă bine în apa rece. Se taie bucati, se curata de pieliţe, se lasa 15 minute în apă cu puţin oţet.
Se pun la fiert în apa rece. Se ia spuma şi se fierb circa 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se dau prin maşina de tocat cu toate ingredientele, fără ouă. Se adaugă sare şi piper. Ouăle nefierte se pun peste pastă şi se amestecă bine până se încheagă.
Se întinde prapurele, după ce a fost spălat bine, peste tava de copt. Peste se adaugă compziţia, între care se pun şi cele trei ouă tari, care se acoperă apoi cu restul compoziţiei. Se înveleşte în parpure şi apoi se pune la copt, aproximativ 40 – 50 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu