duminică, 11 septembrie 2011

PREPARATE DE TOAMNĂ: Murături tradiţionale

Murături tradiţionale

Se folosesc 5 kilograme de pepeni,  3 kilograme de castraveţi, 3 kilograme de gogonele, 5 rădăcini de hrean, frunze de ţelină şi sare.
Se apală toate ia apoi pepenii mai amri se taie în felii, cei mici fiind lăsaţi întregi. Apoi, pepenii se pun în borcane iar între ei se aşează, în mod egal, gogonele şi castraveţişi frunze de ţelină.
Rădăcinile de hrean se curăţi şi se taie pe lung, apoi se pun în borcane.
Boranele sunt apoi umpute cu apă, pentru a vedea cât intră. Apa se acoate apoi într-o oală mai amre şi se pune 30 gr de asre la un litru de apă şi se pune la fiert. Saramura se pune apoi din nou în borcane, iar apoi se pun capacele. După ce se răcesc se pun într-un loc răcoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu