marți, 13 septembrie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Zacuscă cu vinete, fasole şi ardei

Zacuscă cu vinete, fasole şi ardei

Se folosesc trei vinete, 1 kilogram de fasole, 1 kilogram de ceapă, 1 kilogram de ardei, 600 gr de ulei, pastă de orşii la jumătate de litru, sare.
Se curăţă vinetele la foc iar apoi se pun la fiert cu fasolea şi ardeii curărţaţi de cozi şi sâmburi. Când au fiert, se amestecă cu ceapa tăaită şi călită în ulei. Când compoziţia este aproape fiartă, se pune paste de roşii şi sare după fust.
Se lasă până se îngroaţă. După ce se ia de la fiert, se lasă o oră la răcit iar apoi se pune în borcane. Bircanele se pun apoi într-o oală şi puse într-un cuptor încins pentru un afert de oră.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu