sâmbătă, 4 ianuarie 2014

PREPARATE DE POST: Orez in dovleac


Se folosesc: un dovleac, 50 gr de orez, doi ardei grasi, supa de legume, o radacina de pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa mare, piper, sare. 

Preparare: 
Dovleacul se taie la capac, se scot semintele si se apala. In dovelac se toarna un pahar cu apa si se pune la cuptor, la foc mediu 20 de minute, apoi se elimina apa si il mai lasa la racit. 
Separat, se spala orezul iar apoi se taie legumele si se calesc cu ulei de masline. Cand sunt moi, se pune orezul peste legumele calite, amestecat si se lasa pilaful cu legume la foc putin timp. 
Apoi se pune supa de legume. Dovlecul scos din cuptor se umple cu amestecul de orez si legume. Peste orez se mai pune supa. Se pune la foc incet, intr-o tava mare pe hartie de copt unsa cu ulei, pana dovleacul se rumeneste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu