marți, 2 august 2011

Postul de Sf. Maria Mare: Fasole iahnie cu spanac

Postul de Sf. Maria Mare: Fasole iahnie cu spanac 


Se folosesc 500 grame de fasole uscată, 500 grame spanac, două cepe mari, doi morcovi, 4 usturoi, piper, sare, boia.

Fasolea curăţată şi spălată se lasă la muiat vre-o două-trei ore. Dacă scadea apa, se mai adaugă. În cele din urmă se pune la fiert.
Spanacul se curăţă şi se opăreşte iar apoi se lasă la scurs.
Apoi, se curăţă ceapa, morcovii şi se dau pe răzătoare şi se căleşte în puţin ulei.
Separat, se căleşte utoroiul în puţin ulei, apoi se pune în spanacul tăiat, iar la urmă se amestecă cu boia, sare şi piper. Desupra se pune fasolea fiartă şi stoarsă de apă iar apoi se pune la cuptor pentru o jumătate de oră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu