Supă de roşii cu găluşte de gris
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete..Astazi supă de roşii cu găluşte de gris . Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentate pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor.
Se folosesc un litru de bulion, 200 grame de griș, un ou, o liguriţă de bicarbont, zahăr, sare, pătrunjel.
Se pune un litru de apă la fiert cu bulionul, la foc încet, în care se mai pune sare şi puţin zahăr.
Separat, se bate grisul cu ou şi sare iar apoi se adaugă, treptat grisul învâtind în acelaşi sens, până devine compact, apoi se lasă să stea un timp.
Când apa şi bulionul dau în clocot, se ia o ligură care se dă prin supă iar apoi se iau găluşte de griș care se pun apoi în fiertură. După ce s-a folosit toată materia primă, se lasă la fiert un sfert de oră. După ce se ia de pe foc, se mai lasă o jumătate de oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu