joi, 2 iunie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Budinca cu malai

Budinca cu malai



Preparate de vara. Reteta pentru preparat budica cu malai.  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 


Se folosesc 1 litru lapte,4 oua,4 linguri unt, ¼ kg brinza de oaie,sare, ¼ kg malai.
Se prepara o mamaliguta cu lapte, care se lasa sa se raceasca. Untul frecat spuma se amesteca bine cu galbenusurile, mamaliguta racita si brinza sfarimata cu furculita. La urma se adauga albusul spuma si se amesteca. Aceasta compozitie se asaza intr-un vas uns cu unt si se coace la foc rapid
Se serveste in acelasi vas, cu cascaval ras pe deasupra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu