duminică, 12 iunie 2011

PREPARATE. Supa de gaina

Supa de gaina 



Preparate de vara. Reteta pentru preparat supa de gaina.  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 




Se folosesc 1 gaina, 2 morcovi, 1 nap, 1 gulie, 1½ radacina de telina, 100 g varza, 250 g conopida, 100 g mazare, 1 ceapa rosie, 1 catel de usturoi, 100 g ciuperci, piper, sar, fidea. 
Gaina se curata si i se taie capul, gatul, picioarele, apoi o se pune intrega intr-o oala corespunzator de mare. Se pune apa, ceapa, usturoiul si se fieb incet. Daca s-a inmuiat pe jumatate se pune zarzavatul tocat, conopida desfacuta in buchetele, ciupercile curatate si taiate in jumatati si mazarea. Apoi se pune sare, pioer, putina nucsoara, si se fierbe incet pe foc mic pana se inmoaie. Din zeama se scot 5-6 linguri si se fierbe in ea fideaua. Gaina fiarta se taie in bucati si se serveste se parat odata cu supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu