miercuri, 8 iunie 2011

PREPARATE DE IARNĂ: Gulaş unguresc

Gulaş unguresc



Preparate de vara. Cum se prepara gulasul unguresc.   
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 


Se folosesc 600 g pulpa de vita, piper, 200 g ceapa,2 catei de usturoi,3 linguri de unt topit,1 lingurita de paprika dulce,1 lingurita de paprika iute (boia), sare,2 foi de dafin,1 lingurita de otet, 1 conserva mica de rosii cojite, 2 ardei iuti, 300 g cartofi, 1 lingurita de faina, 2 linguri de smantana.
Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite (ca pentru o tocana obisnuita), se pipereaza. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute.
Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne (cat sa ia putina culoare). Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga paprika, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile cojite, 700 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, vreme de o ora si jumatate, pe foc mic.
Separat, se curata de seminte ardeii iuti, se spala si se taie in fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii, se spala, se taie in bucatele de 2 cm. Dupa o ora de fiert, se baga ardeii iuti in gulas, iar cu 15 minute inainte ca mancarea sa fie gata, se adauga si cartofii.
Se amesteca faina cu putina apa si se baga in gulas. Se adauga si smantana. Se gusta de sare si de piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu