joi, 9 iunie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere



Preparate de vara. Cum se prepara budica de orez cu mere.   
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 


Se folosesc- 600 g orez, 1,500 l lapte, 1 kg mere, 300 g zahar, 5 oua, vanilat, 1 g scortişoara, 200 g sirop de furcte, 10 g sare, 50 g unt, 50 g pesmet.
Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge de apa si se fierbe in lapte.Cind este aproape fiert orezul, se adauga 150 g zahar si sare. La sfirsit se adauga zaharul vanilat; se amesteca cu o paleta si se lasa sa se raceasca. Merele se curaţă de coaja si seminte, se rad pe razatoare, oprindu-se cca 250 g felii. Merele rase se amesteca cu 150 g zahar si scortisoara. Orezul fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecind usor compozitia pina se omogenizeaza. Compozitia se împarte in trei parti, asezindu-se prima parte intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, apoi un strat de mere rase, continuînd straturile, trei de orez si doua de mere rase, astfel incit ia suprafata sa fie orezul care se niveleaza pe toata suprafata tavii. Se asaza deasupra feliile de mere si se introduce budinca la cuptor, la o temperatura moderata, timp de 20 - 30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, apoi se portioneaza si se serveste calda sau rece, cu sirop de fructe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu