luni, 6 iunie 2011

PREPARATE DE IARNĂ: Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde



Preparate de vara. Reteta pentru preparat ciorba de fasole verde.  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 


Se folosesc 1 kg fasole verde, 1 ceapa, 1 kg rosii, verdeata tocata, 1 crenguta de cimbru, sare, 2 linguri de ulei.
Se curata fasolea de capete si de codite, se rupe bucati mari, se spala cu apa rece si se pune la fiert cu apa care clocoteste. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora, apoi se adauga ceapa tocata si sarea necesara. Se pun rosiile decojite si taiate felii subtiri, se adauga doua linguri de ulei si o crenguta de cimbru. Se mai fierbe totul, zece minute, dupa care se presara deasupra verdeata, tocata marunt si se stinge focul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu