Tochitura olteneasca de porc
Preparate de vara. Cum se face tochitura oltenesca de porc .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate.
Se folosesc 500 gr pulpa de porc,100 gr costita afumata, 200 gr ciuperci,1 ardei gras, 2 cepe, 150 ml suc de rosii, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper.
Se taie pulpa de porc in cubulete medii. Costita se taie in cubulete mici. Uleiul se incinge intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne sarate si piperate. Se scoate carnea si se rumenesc bucatile de costita afumata care apoi se scot deoparte.
Se curata apoi, se spala, se taie ciupercile, ceapa si ardeiul gras, se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea si costita.
Se calesc timp de 5 minute dupa care adaugam 150 ml suc de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul tocat, carnea si costita si se lasa sa dea 2-3 clocote impreuna. Se serveste cu mamaliguta.
Se curata apoi, se spala, se taie ciupercile, ceapa si ardeiul gras, se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea si costita.
Se calesc timp de 5 minute dupa care adaugam 150 ml suc de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul tocat, carnea si costita si se lasa sa dea 2-3 clocote impreuna. Se serveste cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu