Supa de cartofi
Preparate de vara. Cum se supa de cartofi.
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate.
Se folosesc 4 cartofi, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 ceasca de orez, 1 lingura de bulion, 1 ceasca de ulei, sare, 1 lingura de supa concentrata, 1 ceapa.
Se taie zarzavat pentru supa cu fideluta si se calaste impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au inmuiat usor, se pune peste 2 litri de apa calda, se adauga cartofii taiati cubulete mici si sare. Se acopera vasul si se micsoreaza focul. Se fierbe totul o jumatate de ora, apoi se adauga faina desfacuta intr-o ceasca de apa rece sau lapte dulce si o lingura de bulion de rosii. Se mai fierbe supa zece minute, pana intra faina. Orezul fiert t se adauga in supa atunci cind se stinge focul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu