duminică, 5 iunie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Salata de vinete

Salata de vinete 

Preparate de vara. Reteta pentru preparat salata de vinete.  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 



Se folosesc 1 kg de vinete, 1 ou, 1 ou fiert, sare, piper, 1 lingurita mustar, 1 ceapa taiata marunt. 
Se pun vinetele la copt in cuptor cu tot cu coaja. Le verificam dupa 30 de minute sa vedem daca sunt gata pentru a le decoji. Daca sunt gata le decojim si le batem pe un fund de lemn cu batatorul. Separat face maioneza.
Maionaza se  face dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud. Le amestec, punem o lingurita de mustar si ulei. Adaugam ulei de fiecare data cand este nevoie astfel incat sa obtinem o cantitate destul de mare de maioneza. Adaugam maioneza peste vinete apaoi punem si ceapa taiata marunt, Se mai pune sare si pieper. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu