Ciulama de pui si ciuperci
Preparate de vara. Reteta pentru gatit ciulamade pui si ciuperci .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. Multe dintre retete se pot prepara afara, in aer liber, in curte sau in excursie. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Se folosesc 2 buc piept pui, 800g ciuperci, 300 g smantana, 3 linguri faina, sare, piper, ulei, patrunjel, apa. .
Se taie pieptul in bucatele si se pune la rumenit cu ciupercile, apoi se sareaza dupa gust. Uleiul se da la foc mic cu faina pana la omogenizare, apoi se adauga treptat smantana, apa, amestecat rapid pana creste. Se adauga pieptul cu ciupercile si patrunjel si lasa la fiert 30 min amestecandu usor. Se pun sare si piper, dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu