luni, 13 iunie 2011

PREPARATE DE IARNĂ: Pilaf de pui

Pilaf de pui



Preparate de vara. Cum se face pilaful de pui.   
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate. 


Se folosesc 1 kg pui ceva mai gras, 100 g unt,1 ceapă,un sfert de ţelină, câteva boabe piper,sare,b 300 g orez.
Puiul se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă, sare şi legume. În timpul fierberii se ia spuma, se adaugă piper boabe şi se fierb lent 30 de minute. Într-o cratiţă, se încălzeşte untul, se adaugă orezul, spălat şi bine scurs de apă, se amestecă până se încinge şi se stinge cu supa fierbinte în care a fiert carnea, cam 1 l supă la 300 g orez. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă 20 minute pe ochiul aragazului. Pilaful se pune intr-un polonic înmuiat în supă, se presează şi se răstoarnă pe farfuria de servit peste bucăţi de pui fiert. Toate se amestecă cu grăsime care se adună de la fiertul cărnii sau cu unt topit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu