Tochitură moldovenească de porc
Preparate de vara. Cum se face tochitura moldoveneasca de porc .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate.
Se foloseşte carne de porc cu puţină grăsime, 2 cepe, ouă, mălai, telemea.
Se curăţă, se taie ceapa, se pune apoi la călit. După ce s-a prăjit, se taie carnea de porc în cubuleţe şi se adaugă lîngă ceapă, amestecând pînă cînd carnea se rumeneşte bine. Se toarnă apoi peste carne 3 linguri de bulion subţiat putin cu o lingură de apă. Între timp, se pregăteşte mămăliga potrivit de tare. Cît fierbe mămăliga, se fac şi ouă ochiuri pentru exact cîte persoane sînt la masă. Se aşează tochitura în farfurie cu mămăliga alături, iar oul ochi este aşezat pe mămăligă şi peste toate se rade puţină telemea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu