Peste inabusit
Preparate de vara. Reteta pentru gatit pestele inabusit .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. Multe dintre retete se pot prepara afara, in aer liber, in curte sau in excursie. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Se folosesc 500 g peste proaspat, 1 lingura faina, unt si 800g cartofi.
Se pot prepara dupa aceasta reteta salaul, stiuca, mihaltul, crapul, nisetrul, cega, pastruga. Pestele se curata, se spala, se taie felii si se pune in cratita pe un singur rand, se toarna apa sa fie acoperite cel mult pina la jumatate, apoi se pune sare; se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote timp de 20 minute. . Cand pestele este gata se asaza pe un platou incalzit, iar cu zeama ramasa se prepara un sos alb sau de rosii si se serveste cu cartofi fierti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu