Tocanita de cartofi
Preparate de vara. Cum se face tocanita de cartofi.
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate.
Se folosesc 3 cepe mari,2 ardei grasi,2 morcovi, telina, pastarnac,radacina de patrunjel, 1 kg de cartofi rosii, 400 g carne de vita sau pui, ulei o ceasca, 1 lingura bulion, o capatana usturoi, patrunjel, busuioc.
Se toaca ceapa si se pune in uleiul pe aragaz la foc mic. Se curata morcovul si se pune in tigaie cu ceapa, cu apa care sa acopere ceapa si morcovul. Se fierbe la foc mic, se curata celeleate legume si se pun la fiert.
Intre timp carnea se pune la fiert, data in clocot, in alta oala, vreo 10-15 minute.
Cand sunt moi legumele, se pune carnea si cartofii taiati cubulete. Cand sunt aproape fierte, puneti bulionul si cateii de usturoi taiati in tigaie. Se fiarbe totul, si se presara la finalş patrunjelul si celelate condimente dupa gust.
Cand sunt moi legumele, se pune carnea si cartofii taiati cubulete. Cand sunt aproape fierte, puneti bulionul si cateii de usturoi taiati in tigaie. Se fiarbe totul, si se presara la finalş patrunjelul si celelate condimente dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu