Tocăniţă de cartofi noi
Preparate de vara. Reteta pentru gatit focanita de cartofi noi. .
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. Multe dintre retete se pot prepara afara, in aer liber, in curte sau in excursie. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate.
Retele prezentatea pe http://preparatedesezon.blogspot.com cuprind o gama variata de gusturi. Succes in aplicarea lor.
Se folosesc 1 kilogram de cartofi noi, 2 cepe mari, 2 morcovi, 2 ardei graşi, ţelină păstărnac, pătrunjel, 300 de grame de carne de de pui sau vită, o cană de bulion, o căpăţână de usturoi, ulei, busuioc.
Ceapa tocată se pune la călit în ulei, apoi se pun morcovii tăiaţi cu apă cât să le acopere şi se fierb la foc încet.
Legumele curăţate se pun apoi la fiert cu carnea tăiată cuburi. Când sunt moi legumele, se pune bulionul şi usturoiul curăţat.
Se lasă la fiert iar spre final se pune pătrunjel şi celelalte condimente, după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu