sâmbătă, 25 iunie 2011

PREPARATE DE VARĂ: Peste file cu rosii la cuptor

Peste file cu rosii la cuptor 

Preparate de vara. Reteta pentru gatit peste file cu rosii la cuptor .  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si fructe proaspete. Tot vara se gateste mancarea cat mai repede posibil, pentru a nu sta mult in bucatarile incalzite. Multe dintre retete se pot prepara afara, in aer liber, in curte sau in excursie. La salate, sau marcaruri usoare se pot asorta si marcaruri mai grele, pentru cei care sunt astfel invatati, insa in cantitati moderate. 

Se folosesc 600 gr de peste alb, o jumatata de kg de rosii, sare, piper, cimbru, rozmarin, o lingura ulei de masline. 
Intr-un cuptor incins, pe o tava unsa  se pune pestele feliat peste care se pun felii de lamaie, ;i rosiile taite rondele si o ligurta de uleide maslineSe puna apoi miredeniile, sare si piper si se lasa o jumatate de ora. Se poate servi cu cartofi natur, prajiti sau inabusiti. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu