Peste cu orez
Preparate de vara. Cum se face pastele cu orez.
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati moderate.
Se folosesc peste, 125 gr. slanina, 40 gr. unt, 3 buc. ceapa, 4 buc. rosii, 1/2 lingurita sofran, sare, piper, boia, 250 gr. orez
Intr-o cratita topeste untul si se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Cand au o culoare aurie, se pune peste pestele taiat bucatele potrivite. Se intorc pe ambele parti iar dupa ce s-au prajit putin se scot si se tin la cald. Tot in cratita se pun rosiile taiate in cuburi, sarea, piperul, boiaua si sofranul. Se mai pune apa si se lasa sa fiarba, la foc mic aproape 1/2 de ora. Apoi se pun si bucatile de peste, se lasa totul sa mai dea citeva clocote.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu