vineri, 27 mai 2011

Budinca diplomat

Budinca diplomat


Preparate de vara. Reteta pentru budinca diplomat.
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati modarate. 



Se folosesc 300 g de cozonac,3 oua, 2 galbenusuri, 100 g de zahar,1 ½ pahar de lapte,100 g de stafide,o lingura de rom, un virf de cutit de scortisoara macinata, unt.
Se unge cu unt o forma de budinca, se acopera fundul cu hirtie pergament si se umple cu cozonacul taiat in cuburi mici si cu stafide. Intr-un castron, se amesteca ouale, laptele, zaharul, romul si scortisoara, se omogenieaza totul bine si se toarna compozitia peste cozonac si stafide. Se da vasul la cuptor cu foc moderat, incalzit deja in prealabil, se aseaza tava pe baie de aburi si, dupa 30 de minute, budinca este gata. Se lasa preparatul sa se raceasca 8-10 minute, apoi sa rastoarna pe platou.
Se poate servi cu sirop de vanilie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu