sâmbătă, 14 mai 2011

Reteta supa de potroace

Reteta supa de potroace


Se pun urmatoarea ingerdiante


500 g maruntaie, 150 g morcovi, 100 g napi, 150 g mazare congelata, 100 g conopida, 50 g ciuperci, 50 g telina, 2 cepe rosii mici, 3-4 linguri de ulei, frunze de patrunjel, de telina, piper, sare, 3 galbenusuri de ou
Cateva picaturi de zeama de lamaie
Carnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii, telina, conopida si ciupercile curatate si taiate. Acestea se prajesc impreuna 3-4 minute, apoi se toarne 1,5- litri apa calda (sau daca avem cu zeama de oase).Apoi adaugam cepee intregi curatate, adaugam un buchetel mic de frunze de patrunjel si telina, cateva boabe de piper, sare. Fierbem pe foc mic, iar cand zarzavaturile sunt moi pe jumatate, adaugam si mazarea. Cand totul este moale, inlaturam ceapa si verdeata de patrunjel si telina. Se amesteca bine galbenusurile de ou (se poate adauga si putina frisca) apoi adaugati in cantitati mici atata zeama de pe supa cat sa o incalzeasca, si acest amestec imbogatit se adauga – in timp ce amestecam continu - in supa fierbinte. La urma adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie. Maruntaiele folosite in supa pot proveni de la pui de gaina, de la alte pasari, sau de la vitel, sau orice carne care fierbe usor. Reteta de mai sus are si o varianta mai densa, cu prajeala. In acest caz ceapa si frunzle de patrunjel nu ajung in supa, aceastea se folosesc la prajeala alba, iar mazarea se fierbe separat. In acest caz ordinea se modifica, astfel, daca s-a inmuiat in urma fierberii, adaugam supa, o fierbem bne, adaugam mazarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu