vineri, 27 mai 2011

PREPARATE: Gulas

Gulas


 Se folosesc 250 g spate de vita, 200 g slanina, 300 g varza, 300 g legume asortate ,1 ceapa, jumatate de telina, 200 g fasole uscata mixta, 1 rosie, 1 ciolan mai mic, 50 ml ulei,1 catel usturoi, sare, piper, frunze de patrunjel,

Se calesc legumele taiate bucati in putin ulei si ceapa. Punem la fiert intr-un litru de apa fasolea uscata inmuiata in prealabil – daca folosim fasole din conserva o adaugam abia la sfarsit. Adaugam slanina si carnea. Cand carnea incepe sa se inmoaie adaugam legumele. Presaram cu sare si piper dupa gust si fierbem in continuare pana cand ingredientele devin moi. Scoatem carnea, o dezosam, o taiem cubulete si o punem inapoi in oala. Servim cu sos de usturoi si frunze de patrunjel. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu