luni, 30 mai 2011

PREPARATE DE VARĂ: Ciorbă cu costiţă

Ciorbă cu costiţă 



Preparate de vara. Reteta pentru ciorbă cu costiţă.  
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati modarate. 
Se folosesc 1 varza mica,5 cartofi de marime medie, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 cepe rosii, 40 dkg mazare, sare, 5 linguri ulei
4 dkg faina, 80 dkg costita cu carne, 4 frunze leustean, 3 catei usturoi, 2 lamai.
Se curata legumele si se taie in patratele de 1 cm. Se pun pe foc in putin ulei, cu sarea, presarand cu faina, prajita putin si adaugand apoi 1½ l de apa. Se atie costita in bucati mici si se adauga  la legume. Condimentate cu usturoi pisat si frunze de leustean. Se firerb intr-o oala acoperita 50 de minute pana devine moale. E gata cand carnea aproape se desprinde de os. Dupa fierbere se condimeteaza supa cu lamaile. Ciorba devine si mai gustoasa cu carne afumata, oase afumate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu