vineri, 27 mai 2011

PREPARATE DE VARĂ: Supa de carne 2

Supa de carne 2 


Se folosesc 1,5 kg carne de vita, 0,5 kg oase de vita, 300 g morcovi, 100 g patrunjel radacina, 100 g telina, 100 g varza creata, 1 ceapa mijlocie, 1 ardei potrivit, 1 rosie, piper macinat, sare.
Oasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe, ceapa curatata de coaja, 2,5 l apa rece. Se fierbe la foc mic, se scoate spuma cu lingura speciala. Cand nu se mai produce spuma si carnea e destul de moale, se adauga zarzavatul. Se fierbe in continuare la foc mic si cu capac pana cand carnea devine moale. Se scoate din oala si se trece in alt vas cu putina supa strecurata (eventual cu zarzavaturile impreuna) si se tin la cald. Oala cu supa se ia de pe foc si se lasa sa se limpezeasca. Se degreseaza si se strecoara printr-o strecuratoare deasa sau printr-o etamina de bucatarie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu