miercuri, 18 mai 2011

PREPARATE DE TOAMNĂ: Supa din gaina de casa

Supa din gaina de casa 



Se folosesc 1 gaina, 2 morcovi, 1 nap, 1 gulie, 1½ radacina de telina, 100 g varza, 250 g conopida, 100 g mazare, 1 ceapa rosie, 1 catel de usturoi, 100 g ciuperci, nucsoara, piper, sare.

Gaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare. Adaugam apa din belsug, ceapa, usturoiul si le fiebem incet. Daca s-a inmuiat pe jumatate adaugam zarzavatul tocat, conopida desfacuta in buchetele, ciupercile curatate si taiate in jumatati si mazarea. Apoi punem sare, pioer, putina nucsoara, si fierbem incet pe foc mic pana se inmoaie. Din zeama scoatem 5-6 lg si fierbem in ea fideaua. Gaina fiarta se taie in bucati si se serveste pe un platou preincalzit, odata cu supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu