Ciorbă de costiţă
Se folosesc 1 varza mica, 5 cartofi de marime medie, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 2 cepe rosii, 40 dkg mazare, sare, 5 linguri ulei, o lingura faina, 80 dkg costita cu carne, 4 frunze leustean, 3 catei usturoi, 2 lamai.
Curatam legumele si le taiem in patratele de 1 cm. Le punem pe foc in putin ulei, adaugam sarea, presaram cu faina, prajim putin si adaugam ½ l de apa. Taiem costita in bucati mici, o spalam si o adaugam la legume. Condimentam cu usturoi pisat si frunze de leustean. Fierbem intr-o oala acoperita 50 de minute pana devine moale. E gata cand carnea aproape se desprinde de os. Dupa fierbere condimetam supa cu lamaile. De fapt aceasta reteta este facuta dupa gusturile locale. Ciorba devine si mai gustoasa daca folosim carne afumata, oase afumate sau si mai simplu daca adaugam un cub cu gust afumat, dar trebuie sa folosim mai multe legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu