Supă cu cartofi
Se folosesc 4 cartofi, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 ceasca de orez, 1 lingura de bulion, 1 ceasca de ulei, sare, 1 lingura de supa concentrata, 1 ceapa.
Se taie zarzavatul si se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au inmuiat usor, se stinge zarzavatul cu 2 litri de apa calda, se adauga cartofii taiati cubulete mici si sare. Se acopera vasul si se' micsoreaza focul. Se fierbe totul o jumatate de ora, dupa care se adauga faina desfacuta intr-o ceasca de apa rece sau lapte dulce si o lingura de bulion de rosii. Se mai fierbe supa zece minute, sa aiba timp faina sa se incorporeze bine. Orezul fiert separat se adauga in supa atunci cind se stinge focul. Supa se serveste calda, cu brinza telemea alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu