Supa de fasole uscata cu smantana
Se folosesc 250 g fasole pestrita, 1 ciolan afumat, 1 morcov – 1 patrunjel, 1 lingura faina, 1 lingura ceapa taiata marunt, 1 lingurita boia, sare, piper boabe, 100 ml smantana, otet, aluat de taitei razuit pe razatoarea cu gauri mari
Se lasă peste noapte fasolea la umflat in apa. Se pune a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa cat sa le acopere. Cand carnea se desprinde de pe os, se scoate ciolanul, se dezoseaza si se taie bucati mici. Din faina, grasime si ceapa se prepara un rantas, se presara boia, se stinge cu putina apa rece si se toarna in supa. Se adauga bucatelele de carne afumata si se lasa sa mai dea un clocot. Daca sarea din ciolan nu este suficienta, se mai adauga dupa gust. Se drege cu smântana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu