luni, 30 mai 2011

PREPARATE DE VARĂ: Supă din carne de vită

Supă din carne de vită



Preparate de vara. Reteta pentru supă din carne de vită
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati modarate. 
Se folosesc 2 l apa, 500 gr. carne de vita tocata, 1 buc. morcov mic, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina mica, 1 buc. ceapa, 2 catei de usturoi, piper boabe, patrunjel verde tocat, sare.
Carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat prin razatoare, boabele de piper si sarea. Dupa 30 de minute supa este gata. Se ia oala de pe foc si se strecoara supa printr-un tifon.
Poate fi servita imediat in mai multe feluri: in fiecare farfurie se pune un galbenus crud,, sau taitei fierti separat in apa cu sare, sau cite o galusca de gris dupa care se adauga supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu