miercuri, 25 mai 2011

Supa de gaina

Supa de gaina




Preparate de vara. Reteta cu supa de gaina.
Vara, preparatele sunt, in general sanatoase, din cauza varietatii de legume si frunte proaspete. La acestea se pot asorta si marcaruri mai grele, insa in cantitati modarate. 



Se folosesc 1 gaina, 2 morcovi, 1 nap, 1 gulie, 1 radacina de telina, 100 g varza, 250 g conopida, 100 g mazare. 1 ceapa rosie. 1 catel de usturoi, 100 g ciuperci, nucsoara, piper, sare.
Gaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare. Se adauga apa, ceapa, usturoiul si le fiebem incet. Daca s-a inmuiat pe jumatate adaugam zarzavatul tocat, conopida desfacuta in buchetele, ciupercile curatate si taiate in jumatati si mazarea. Apoi punem sare, pioer, putina nucsoara, si fierbem incet pe foc mic pana se inmoaie. Din zeama scoatem 5-6 lg si fierbem in ea fideaua. Gaina fiarta se taie in bucati si se serveste pe un platou preincalzit, odata cu supa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu