sâmbătă, 26 martie 2011

Chiftele de linte



Se ia o jumătate de kilogram de linte, 750 gr de franzelă, 100 gr ouă, 150 ml ulei, 250 gr ceapă, verdeaţă, piper şi sare.


Lintea se spală şi s epune la fiert în apă rece. După fierbere se trece prin maşina de tocat, cât e încă caldă.
Se moie franzela în apă, apoi se stoarce bine şi se trece şi ea prin maşina de tocat.
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins. Se amestecă linte pastă cu ceapa prăjită, franzela muiată, piperul şi verdeaţa tăiată mărunt, la care se adugă ouăle până se face o pastă fină. Se fac apoi chifteluţele di compozişie, se dau prin făină şi se pun în ulei încins până se rumenesc.
Se servesc cu garnituri de spanac, mazăre, legume. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu