Postul Paştelui. Ciorbă de fasole uscată
La o jumătate de kilogram de fasole uscată, se pun două cepe, doi morcovi, o ţelină, pătrumjel, 4 roşii sau bullion, sare şi ulei.
Fasolea boabe se pune la înmuiat cu câteva ore mai devreme, pentru a firbe mai repede. Pentru a nu balona, se fierbe cinci minute cu puţin bicarbonate de sodium.
Se strecoară apa iat apoi se pune în trei litri de apă proaspătă, iar după 15 minute de firet se adaugă morcovii, ceapa şi ţelina, curăţate şi tăiate felii. După un timp se pune şi pătrunjelul tăiat. După 10 minute se adaugă roşiile tăiate felii sau bulionul. Se lasă la fiert până boabele de fasole sunt fierte. Se ia de pe foc, se adaugă sare după gust şi se alsă să stea o jumătate de oră acoperită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu