joi, 24 martie 2011

Sos tomat

Preparate de post


Sos tomat

 Se pun 150 gr de untură, 100 gr făină, o legătură de zarzavat, 150 gr ceapă, 200 gr bulion pastă, 50 gr ţelină, 50 gr zahăr, un fir de cimbru, puţin piper, 1 kilogram de oase curăţate, 100 gr unt şi puţină sare. 


Se curăţă şi spală zarzavturi şi se taie felii şi se pun într-o cratiţă în care s-a încins untura. Se lasă până se rumenesc.
Între timp, într-un alt vas se fierb bine oasele.
Peste zarzavaturi se adugă făina şi piperul amestacând încontinuu, până se rumeneşte iar apoi se punebulionul şi supa de oase şi se lasă la fiert o oră. După firbere, compoziţia se strecoară şi se adaugă zahărul şi sarea, amstecând, iar desupra se pune untul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu